Ekstralys til bil

Er du på jakt etter godkjente ekstralys til bil med e-merke? Her er alt du trenger å vite om ekstra billys som kan monteres på bilen. Finn ut hva som passer best for deg.

SE EKSTRALYS FOR BIL

Med ekstralys til bil, kan du sørge for at den blir mer synlig på mørke høst- og vinterkvelder, eller om natten. Også under dårlige værforhold er det smart å ha ekstra lys på bilen sin, da regn ofte gir dårligere sikt.

Ekstra lys på bilen din gjør den ikke bare mer synlig i trafikken, det gjør det også enklere å orientere seg under krevende og mørke forhold. De kan benyttes av både personbiler, lastebiler, motorsykkel og andre kjøretøy, samt campingvogner og bobiler.

Enten du er på jakt etter LED ekstralys eller ekstralys som fjernlys, finnes det mange gode alternativer å velge mellom. Men hva slags lys til bil er egentlig best? Det finnes mange valgmuligheter. Blant de beste på markedet finnes både halogen, LED og xenon.

Ønsker du å lese mer om hvilke regler som gjelder for ekstralys? Vegvesenet kom i 2018 med nye regler som gjorde det enklere å følge loven. Klikk her for å lese mer.

Hva er ekstralys?

Ekstralys til bil er lys som monteres på bilen, og dermed gir bilføreren ekstra belysning foruten lysene som allerede er montert på bilen originalt. Dette kan for eksempel være fjernlys og LED-barer.

Det å ha ekstra lys på bilen ser ikke bare tøft ut, det har også en viktig funksjon. Her i Norge finnes det mange veier med dårlig eller ingen belysning, og vinterhalvåret er preget av mørke og dårlig vær. Da kan ekstra billys være gull verdt, og sørger for at du ser og blir sett!

Er ekstralys til bil ulovlig?

Mange er av den misoppfatning at ekstra lys på kjøretøyet er ulovlig. Ifølge Statens Vegvesen er det ingen begrensninger på antall fjernlys som monteres på bilen. Det er heller ingen grense for total samlet lysstyrke ifølge det statlige organet.

Dersom du ønsker mer lys på kjøretøyet ditt, er det med andre ord fritt frem for dette. Det er imidlertid viktig at du velger e-merket ekstralys til bil. Dette er lykter og pærer som er merket med «e», og tilfredsstiller alle krav til bruk på norske veier.

Om du velger ekstra billys som ikke er e-merket, risikerer du at bilen får påskrevet mangler ved en eventuell kontroll.

Hva slags ekstra billys finnes?

Du finner et bredt utvalg av LED ekstralys til bil, men også av xenon eller halogen. Hva som passer best til ditt formål er i stor grad en smakssak. Det er imidlertid ikke til å legge skjul på at LED-lys er svært populært å anvende som ekstralys som fjernlys.

Du kan for eksempel kjøpe en LED-planke som kan monteres i bilens front. Denne kan fungere som ekstra fjernlys ved behov.

Ulike kvaliteter 

Ulike former ekstra belysning, har ofte ulike kvaliteter. Velger du LED kan du fint komme opp i kastelengde på mer enn 1 000 meter. Velg mellom alt fra mellombred- til spot-lys.

Det finnes også ulik tilkobling. Noen kobles til med DT (Deutsch-kontakt), mens andre bruker PIAA eller SuperSeal. Det finnes alt fra LED-bar til runde lykter, og selvfølgelig forskjellige prisklasser.

·  LED

·  Xenon

·  Halogen

·  Forskjellige prisklasser

·  Ulike former for tilkobling

·  Varierende kastelengde

LED bar til bil

Med en LED bar til bil kan du oppnå maksimal lysstyrke mens du kjører på mørke landeveier. Få følelsen av dagslys mens du kjører på slapsete og mørke veier, og øk sikkerheten til både deg og andre.

Etter at Statens Vegvesen i 2018 fjernet restriksjoner for ekstralys som fjernlys, kan du nå kjøre med LED bar uten å bekymre deg for regelverket. Det finnes både hendige små LED-bars, samt større varianter med kraftig lysstyrke.

Runde lykter

Dersom du ønsker et mer klassisk utseende på bilens ekstralys, kan runde lykter være et utmerket valg.

Runde lykter kan kjøpes enkeltvis eller i sett, og selges som regel med LED-lyspærer. Dette sikrer lyspæren lang levetid og høyt effektivitetsnivå.

Hvem leverer best ekstralys til bil?

Det finnes mange merkevarer å velge blant når det kommer til ekstralys beregnet på kjøretøy. Hvem leverer markedets beste ekstra billys? Dette kommer til an på hva du ser etter.

Er du ute etter rå styrke og fantastisk kastelengde, er kanskje RIGID et godt valg. Foretrekker du høyteknologiske ekstralys til bil, er gjerne PIAA det mest naturlige valget. Ellers kan du få det beste fra flere verdener dersom du går for ekstralys fra Lazer.

Her er en oversikt over noen av de mest populære produsentene på markedet som tilbyr ekstra belysning til bil:

·  Osram

·  RIGID

·  PIAA

·  Lazer

·  Normaster

·  Vision X

Trenger du ekstralys til bil?

Det å montere på ekstra lys på bilen er et smart valg, da det kan bidra til at bilen din blir mer synlig for andre i trafikken. Samtidig vil ekstra billys sørge for at du får bedre sikt når du kjører på mørke veier, enten det er natt eller vintertid.

Du kan velge mellom mange gode ekstra billys, inkludert fjernlys i form av runde lykter eller LED-barer. Ekstralys til bil kan også finnes i form av halogen eller xenon. LED ekstralys er imidlertid gullstandarden når det kommer til fjernlys.

Hos forhandlere som Arbeidslys.no finner du et bredt utvalg av ekstralys til bil. Finn lys som har ønskede kvaliteter når det kommer til pris, kastelengde, levetid og tilkobling. Vi anbefaler også velge et e-merket lys. Lykke til!

KONTAKT OSS