LED lys bil

Ser du etter ekstralys eller nye lys til bilen? Da er LED-pærer et godt valg. Her kan du lese om fordelene LED lys til bil gir, fremfor tradisjonelle xenon- og halogenlys.

SE VÅRE PRODUKTER

Enhver bil som ferdes på norske veier bør være utstyrt med gode billys. Når vi snakker om billys, tenker vi på både DRL (kjørelys), baklykter, ryggelys, tåkelys, nærlys og fjernlys.

Som sjåfør er det ditt ansvar å sikre at alle bilens lys oppfyller gjeldende krav til lys på kjøretøy. Uten god nok belysning risikerer du ikke bare at du selv får dårlig sikt – du kan også utgjøre en fare i trafikken. Sørg for at du både ser og blir sett.

Dersom du ønsker billys som er mest mulig effektive for kjøring under norske forhold, er LED lys til bil det absolutt beste valget. Ønsker du å lære mer om LED lys til bil? Da bør du lese denne artikkelen.

Hva er LED lys?

Før vi forklarer hvorfor LED-lys er blant de beste valgene når det kommer til billys, skal vi se nærmere på hva LED egentlig er. LED er en forkortelse som står for «Light Emitting Diode». Dette er lyspærer som er konstruert av en rekke lysdioder og egen sokkel.

LED-pærer kan – takket være sokkelen – erstatte de mer tradisjonelle lyspærene, inkludert xenon og halogen.

Derfor bør du velge LED lys til bil

Det finnes mange gode grunner til å bytte ut de tradisjonelle pærene til fordel for LED-pærer. Tradisjonelt sett har det vært halogenlys og xenon som har blitt benyttet blant bilister.

De siste årene har imidlertid LED-lys vist seg å ta over markedet for billys i stadig større grad. Her er noen av fordelene du kan se frem til om du har LED-pærer til bilen!

Mer energieffektiv løsning

En av de viktigste grunnene til at du bør velge LED-lys til kjøretøyet ditt, er at slike lyspærer er langt mer energieffektive enn andre lyspærer. En LED-pære benytter rundt 85 % mindre strøm enn en halogenpære.

I prinsippet betyr dette at du kan erstatte en halogenpære på 50 watt med en LED-pære på 7,5 watt, og fortsatt få like mye lys.

Bra for miljøet

En annen grunn til å velge LED lys til bil fremfor andre lyspærer, er at LED-lys har mye lenger holdbarhet enn tradisjonelle pærer. Dette betyr at du ikke trenger å skifte lyspære på bilen like ofte.

En LED-pære varer typisk i mer enn 15 000 timer, mens varigheten på de mer tradisjonelle pærene normalt sett ikke er mer enn 1 000 til 2 500 timer. Dette er en ganske markant forskjell!

Med lavere forbruk gjør du miljøet en stor tjeneste. Så dersom du tenker på miljøet, er LED-lys det klart beste valget!

Ulike fargetoner

Da LED lys til bil først kom på markedet, var det mange som la merke til at lyset var nokså kaldt sammenlignet med lys fra glødepærer, halogenpærer og lignende.

Nå har imidlertid utviklingen kommet såpass langt, at du kan få LED lys til bil i et spekter av fargetemperaturer. Velg alt fra hvitt og klart lys, til mer varme, gule farger.

Ingen ulemper tilknyttet LED-pærer til bil?
Det er ikke mange negative ting tilknyttet det å velge LED-lys til kjøretøyet. Den kanskje største ulempen er at pærene ofte er noe dyrere enn de mer tradisjonelle xenon- og halogen-pærene.

Men siden du ikke vil måtte bytte lysene på langt nær like ofte, vil disse pengene fort tjenes inn igjen.

Nærlys og fjernlys av LED
Dersom du leter etter nye nærlys eller fjernlys til bilen, er LED lys til bil et trygt og godt valg. Du kan blant annet kjøpe ekstralys som LED bar til bilen. Dette er en rad med flere LED-dioder som sørger for maksimal lysspredning og kastelengde (altså rekkevidde på lyset).


Det finnes gode LED bars til bil med kastelengde på nærmere 1 000 meter. Dette betyr at du får svært god sikt mens du kjører i mørket.


Det er også smart å velge LED-nærlys til bilen. Dette sørger for at du får optimal sikt under hverdagslig bruk av bilen. LED lys til bil er rett og slett det beste du kan velge, siden lyset er kraftig og energiforbruket lavt.

LED-pærer til kjøretøy oppsummert

Er du på jakt etter nye lyspærer til bilen, eller kanskje ekstralys for optimal sikt? Da står som regel valget mellom tradisjonelle og budsjettvennlige xenon- og halogenpærer, og de litt dyrere og mer effektive LED-lysene.

LED lys til bil, lastebil og tilhengere for eksempel er et smart valg. Selv om pærene kanskje koster litt mer, vil du slippe å skifte pærer like ofte som ellers. I tillegg er LED-lys kraftige og tilgjengelig i flere fargetemperaturer.

Du finner LED-lyspærer hos forhandlere som Arbeidslys.no. Finn LED lys til bil som er e-merket og som lever opp til alle forventninger! Send gjerne en e-post dersom du har noen spørsmål. Vi besvarer din e-post innen kort tid.

KONTAKT OSS