Personvern og informasjonskapsler

Dette personvernerklæringen omhandler hvordan Arbeidslys.no (Arbeidslys Norge AS) samler inn og behandler personopplysninger i forbindelse med kjøp og andre henvendelser.

1. Behandlingsansvarlig

Arbeidslys.no, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger.

2. Personopplysninger

Ved å gjennomføre et kjøp på Arbeidslys.no, trenger vi navn, adresse, mobilnummer og epost.

Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse, holde deg oppdatert med ordrebevegelsene, samt kontakte deg dersom det skulle være behov i forbindelse med din ordre.
Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering. Vi oppbevarer også IP-adressen som ble benyttet ved bestilling av sikkerhetshensyn.
Transaksjonsdata er pålagt av regnskapsloven å bli oppbevart i 5 år, men for å kunne ivareta våre kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon, lagrer vi dette på ubestemt tid, eller til du ber om sletting.
Informasjonen vi trenger for å gjennomføre et kjøp, skriver du inn selv. I andre tilfeller hentes dette inn fra en kundekonto du tidligere har opprettet, eller gjennom vår betalingspartner, Klarna.

Vi kan i enkelte tilfeller behøve andre personopplysninger, eller ha behov for å dele dine opplysningen med en tredjepart. Hvilke personopplysninger og deres formål er beskrevet under i personvernerklæringen.

Du kan når som helst se hvilken informasjon vi har på deg, dersom du logger inn i din konto på våre sider. Her kan du også redigere den tilgjengelige informasjonen.

3. Frakthåndtering

For å kunne levere varene dine til deg, samarbeider vi med Posten Norge for transport av varene. Vi utleverer nødvendige personopplysninger som navn, adresse, epostadresse og telefonnummer, slik at de får levert varene.
Postens personvernerklæring finner du her: https://www.posten.no/personvern-sikkerhet

Vi benytter også EDI-behandling fra Logistra for å sende digital informasjon om forsendelsen din til Posten Norge. Disse dataene lagres ikke hos EDI-leverandøren.
Mer informasjon om hvordan Logistra behandler dine opplysninger finner du her: https://logistra.no/personvernerklering

4. Betalingsløsninger

Av sikkerhetsmessige årsaker samler vi inn og oppbevarer informasjon som inneholder IP-adressen og informasjon om enheten bestillingen ble sendt fra.
Vi benytter flere leverandører av betalingsløsninger. Som privatperson er det Klarna som leverer betalingsløsningen for deg, og det er også de som behandler dine betalingsopplysninger. Du kan lese mer om hvordan de behandler og oppbevarer din informasjon her: https://www.klarna.com/no/personvern/

Som bedrift kan du velge å betale med direkte faktura. Da behøver vi følgende informasjon for å kunne gjennomføre kjøpet: Bestillers navn, telefonnummer og epost, samt bedriftens navn og leverings- og faktureringsadresse.

Vi lagrer og behandler denne informasjonen som nevnt under punkt 2, "Personopplysninger".

Bedriftskunder har også mulighet til å betale med kort gjennom PayPal, som er databehandler for kortbetalinger. Deres personvernerklæring finner du her: https://www.paypal.com/no/webapps/mpp/ua/privacy-full
Bedriftkunder kan også velge å benytte Klarna som betalingsløsning. Klarna er databehandler i dette tilfellet. Deres personvernerklæring finner du her: https://www.klarna.com/no/personvern/

5. Nyhetsbrev

Arbeidslys.no sender tidvis ut nyhetsbrev til kunder som har meldt interesse for å motta dette. For at vi skal kunne sende deg dette, må du registrere din epostadresse, samt gi oss samtykke.
Vi benytter Mailchimp som databehandler for nyhetsbrevet. Epostadressen lagres i egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også dersom vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.
Les mer om hvordan Mailchimp behandler dine opplysninger her: https://mailchimp.com/legal/privacy/#contacts

Det kan forekomme segmentering av opplysningene som samles inn i forbindelse med nyhetsbrevet. Dette baseres på hvilke linker du trykker på i et nyhetsbrev og om du åpner nyhetsbrevet eller ei. Segmenteringen er ikke basert på personopplysninger, og utføres kun for å kunne målrette vår markedsføring.

6. Informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres i brukerprofilen på datamaskinen din. Filene inneholder små mengder data. Dette kan for eksempel være dine innstillinger for et nettsted, eller påloggingsinformasjon, slik at du slipper å logge deg inn hver gang du besøker et nettsted. Nettleseren din har tilgang til denne informasjonen for å gjør din brukeropplevelse bedre.

Arbeidslys.no benytter informasjonskapsler på sine nettsider. Dette gjør vi for å kunne gi deg den beste kjøpsopplevelsen vi kan levere, samle inn statistikk for bruken av våre nettsider, samt kunne tilby målrettet markedsføring. Dersom du bruker nettsiden som normalt, antas det at du godkjenner bruken av informasjonkapsler.

Dersom du ikke ønsker informasjonkapsler på din datamaskin, kan du slå av dette i din nettleser.

Informasjonskapslene på vår side er som følger:

Type: Magento 2 (førsteparts informasjonskapsler)
Databehandler: Arbeidslys.no
Formål: Disse informasjonskapslene brukes av plattformen arbeidslys.no benyttes for å gi deg en god kjøpsopplevelse ved å gjøre siden raskere, lagre språk og innloggingsstatus, hvilke produkter du har sett på, samt krypteringsfunksjonalitet for sikker handel.
Informasjon: 
Cookies: product_data_storage, form_key, section_data_ids, recently_viewed_product_previous, mage-cache-storage, mage-translation-file-version, recently_compared_product, mage-translation-storage, mage-cache-storage-section-invalidation, recently_compared_product_previous, store, PHPSESSID, form_key.

Type: Facebook Pixel
Databehandler: Facebook
Formål: Facebook-pixelen benyttes for å kunne tilby målrettet markedsføring til våre kunder, samt måle effekten av vår markedsføring på facebook og deres partneres nettsider.
Informasjon: Pixelen samler inn informasjon om IP adresse, nettleser og personen som bruker nettsiden. Den henter også inn informasjon om informasjonkapsler fra facebook som er tilstede på brukerens datamaskin.
Mer informasjon om Facebooks Personvernerklæring finner du her: https://www.facebook.com/about/privacy
Det gjøres oppmerksom på at vi kan utføre segmentering av brukere utifra opplysningene som Facebook Pixel henter inn. Denne segmenteringen utføres for å kunne målrette annonser etter kunders interesser. Dette baseres på hvilke produkter kunden ser på, og hva som kjøpes.
Cookies: act, c_user, datr, fr, js_ver, m_pixel_ratio, presence, sb, spin, wd, xs, fbq('track', 'ViewContent'):, fbq('track', 'InitateCheckout'):, fbq('track', 'AddToCart'):, fbq('track', 'CompleteRegistration'):, fbq('track', 'Purchase'):, fbq('track', 'Search'):, fbq('track', 'AddToWishlist'):.

Type: Google Analytics og Google Ads
Databehandler: Google
Formål: Disse informasjonskapslene skaper statistikk for bruken av våre nettsider, som vi bruker for å lage rapporter for å videre forbedre nettsiden. På vegne av Google Ads, registrerer også informasjonskapslene hvor mange som gjennomfører kjøp på grunn av annonsering på Google.
Informasjon: All informasjon fra disse blir avidentifisert, og samler kun inn informasjon om antall besøkende, hvilke sider du besøker når du er innom, hvor lenge besøket varer, antall besøk, og hvilken nettside som refererte deg til oss.
Det innhentes også demografisk informasjon og interessert fra tredjepart. Denne informasjonen gir oss litt mer informasjon om våre brukere, i form av interesser, aldersgruppe og kjønn. All denne informasjonen blir anonymisert, og blir kun brukt til intern gjennomgang for optimalisering av nettstedet.
Cookies: __utmz, __utma, __utmb, __utmc.

Type: Klarna
Databehandler: Klarna Bank AB
Formål: Disse informasjonskapslene sikrer at Klarna og klarna checkout fungerer som det skal, slik at du får gjennomført kjøp gjennom klarna, og for at dette skal kunne gjennomføres hurtig og lett.
Informasjon: Klarna lagrer informasjon om hvem du er, og dine klarna-kontodetaljer, slik at du kan handle lettere med klarna.
Cookies: wm-fgug, wm-ag-d, klarna_pink, km_ai, km_ni, kvcd, wm-ueug, _ga, vngage.id, km_lv, _mkto_trk, kdid.

Type: Zendesk Chat
Databehandler: Zendesk
Formål: For å kunne tilby deg å chatte med oss mens du navigerer siden, blir det plassert cookies fra Zendesk (zopim.com).
Informasjon: Det samles inn informasjon om hvilke sider du besøker når du er på nettstedet, hvor lenge du har vært på siden, og hvor mange besøk du har gjort.
Cookies: __cfduid, __zlcmid, __zlcid, _zlcprivacy.

7. Rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som Arbeidslys.no har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag i tråd med lovgivningen.
Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende Norsk lovgivning eller andre forpliktelser vi har.

Opplysninger skal utleveres/overføres på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form.

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

8. Sikring av personopplysninger

Arbeidslys.no er svært opptatt av at dine personopplysninger behandles på så sikker måte som mulig. Vi lagrer derfor din informasjon kun på sikre servere. Våre tjenesteleverandører er nøye kontrollert for at de opprettholder de samme strenge kravene vi har for å opprettholde ditt personvern.

9. Kontaktinformasjon

Du kan ta kontakt med vår kundeservice på epost: kundeservice@arbeidslys.no dersom du har spørsmål eller andre henvendelser angående behandling av personopplysninger.